Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Skyltar som gör dig törstig

Har du hört talas om Pavlov's hundar? Du vet, den ryske forskaren som fick hundarna att drägla, bara han ringde i en klocka. Han kallade det för betingning; genom att först ringa i en klocka för ett tjugotal hundar, innan han gav dem mat, fick han samtliga hundar att associera klockan med mat, alltså började hundarna dregla redan innan de fick maten, eftersom de lärt sig att klocka = mat. Lite, lite liknande det, skulle man ju vilja nå med sin reklam, som företagare, eller hur?

Skylt som gör en hungrig eller törstig

Nu menar jag inte riktigt att man som företagare skulle gå omkring och ringa i klockor. Däremot önskar sig många att den reklam som man gjorde för sina produkter skulle vara så framgångsrika att det skulle räcka med en enda skylt, jingle, bild eller vad som helst, så skulle de flesta antingen bli hungriga, törstiga, eller sugna på att köpa möbler.

Flesta vet vad Heineken tillverkar

Nästan så är det med bilden med Heineken i grön neon. De flesta vuxna associerar namnet och den gröan färgen till det holländska bryggeriet och bara tanken på det, kan få det att vattna i munnen på några. Och då har Heineken verkligen lyckats med sin reklam. Tänk om du också lyckas komma dit med ditt?

Få hjälp med reklamen

Om du känner dig vilsen i detta finns det hjälp att få. Börja med att kolla in denna hemsida; rixreklam.se. Bor du i Göteborgstrakten är det lätt att få kontakt. Här kan du få råd och tips hur du kan utforma din egen skylt, hur du kan göra reklam och hur den kan se ut. Att marknadsföra sig är komplext och ska gå i flera steg. Det viktiga är vad ditt företag vill, vilka produkter som ska marknadsföras och vad du vill att kunderna ska associera ditt företag till. Att sedan matcha det är nästa steg. Hur ska logon se ut? Vilka fäger och typsnitt matcha det? Och hur ska skylten se ut? Det kan rixreklam.se hjälpa till med. Där har de formgivare som kan komma med bra förslag och som vet hur det fungerar. Lycka till!

13 Jun 2017