Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Funderar du på att satsa på solceller?

Går du i tankarna att kanske satsa på att sätta upp en solcellsanläggning på ditt tak? Att använda solpaneler, det har kommit att bli allt vanligare. Det är ju en rätt bra investering att göra, eftersom du då kan producera egen el och blir inte lika beroende av ett elbolag. Som det är just nu med höga elpriser så är det mer värt än någonsin att satsa på att skapa egen el. 

Smart med en inverter

När du ska installera dina solceller så kan det vara bra att ha en inverter för det. Läs mer här om solcellskunskap och växelriktare. Växelriktaren är den komponent i ett solcellssystem som gör om likspänningen från solcellerna till växelspänning 230v.

El att använda till det du behöver

När du väl har installerat upp dina solceller, så kommer den att kicka igång och börja producera el direkt. Denna el kan du då direkt använda till ditt hushåll. Du kan med fördel även satsa på att köpa ett så kallat solcellsbatteri. För med ett sådant kan du spara elen du inte förbrukar eller sälja den. 

Att kunna skapa egen el och slippa att vara helt beroende av ett elbolag, det är inte fel. Det kan minska dina kostnader en hel del. Du kan även satsa på att ha solceller på båten eller husbilen/husvagnen om du vill.

Du bör vända dig till ett bra företag som sysslar med solceller, så att du får rätt sorts anläggning samt även får rätt hjälp med att installera dem.

26 Apr 2022