Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Varför ergonomiska produkter?

Ergonomi är något som är viktigt att tänka på. Det både hemma, på jobbet eller i skolan. Oftast talas det om ergonomi i samband med vissa yrken. Ofta där det är tunga lyft med mera som kan påverka kroppen, men även ergonomi inom kontorsvärlden. Men det är minst lika viktigt för barn i skolan med bra ergonomi. Som tur är finns det numera ergonomiska möbler för förskola och skola. Då både för elever och lärare. Idag finns det olika typer av ergonomiska hjälpmedel som är för olika yrken eller platser.

Rätt hjälp på rätt plats

Det är bra att ha rätt ergonomiska hjälpmedel beroende på vad det är man gör. Är det ett arbete med många tunga lyft kan det vara bra att ha lyftbord, rullband och annat som sköter lyften och transporten av tunga saker så man slipper göra det manuellt. I skolan är det bra att ha ergonomiska möbler, för elever och lärare. På kontor är det ofta mycket sittande vid dator. Där är det bra att ha ett skrivbord som går höja och sänka samt en ergonomisk mus och tangentbord samt bra stol.

Satsa på ergonomin för skolan

Om ni har behov av mer ergonomiska möbler för skolan, så finns det ett bra företag. De heter Cadiform. Hos dem finns det inte bara möbler för elever och lärare, utan även flera andra bra saker att ha i skolans värld. Kolla gärna in deras hemsida.

16 Jun 2021