Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Skydd mot sol, insyn och kyla

Ett hem har flera olika behov när det gäller att få skugga, eller skydd mot insyn eller att man inte vill att kylan ska dra in. Det man kan satsa på då är olika sorters solskydd, läs mer om olika varianter här. Under sommaren vill man gärna att det ska vara svalt inne. Då är det smart att satsa på persienner eller rullgardiner. En rullgardin kan även mörklägga rum, om man känner att man behöver det. Kanske i sovrummet eller i tv rummet. Sedan kan man även sätta markiser utanför på fönstren för att få den skugga man vill ha. Om det är skugga ute man söker, då kan det vara smart med en terrassmarkis eller en pergola. En pergola kan komma med eller utan väggar, samt att de kan ha tak som man för fram och bort.

Hålla kylan borta

Persienner och rullgardiner är inte bara bra för att skydda hemmet mot sol eller mot insyn. Det är rätt bra att ha då det blir kallare ute. Fönster idag kan ju släppa igenom en hel del kall luft. Men ser du till att dra ner persiennerna eller rullgardinerna så hjälper de till att mota bort kylan på ett bra sätt. De är även bra mot insyn, särskilt om du bor på en bottenvåning. 

Ett bra ställe att vända dig till om du är ute efter olika sorters solskydd, det är Skånsk Fönstermiljö. De har det mesta du kkan tänka dig inom persinenner, rullgardiner och pergola.

16 Nov 2020