Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Tekniken bakom hlr

Här kommer vi att berätta om tekniken bakom livräddning. Att kunna rädda liv när som helst, var som helst och på vem som helst, borde vara en medborgerlig plikt för alla. Ett hjärttopp kan nämligen drabba vem som helst, när som helst och var som helst, ja du förstår. Då är varje sekund viktig och den drabbades liv kan hänga på att någon i närheten vet precis vad man ska göra. En ambulans tar mer än en seukund att komma fram (vilket är helt förståeligt). Att då ha kunskapen hur man ska göra medan man väntar på ambulansen är livsviktigt.

Tekniken som kan rädda liv

Den som kan tekniken med en hjärtstartare får vägledning med hjälp av den. Den är en dator som tydligt talar om vad man ska göra som håller på med en livräddning. Tekniken hjälper den som gör allt hen kan för att få igång hjärtat på den drabbade. Även om ett hjärta kommer igång på nytt, är det viktigt framför allt för hjärnan att hjärtat kommer igång så snart som möjilgt. Det handlar, som du förstår om sekunder. Hjärnan tar stryk av att inte få syre, som hjärtat ska förse kroppen med. Därför är hjärt- och lungräddning mycket viktig för hjärnans skull. Vill man inte göra mun-mot-mun-metoden kan man göra andra livräddande insatser.

Skaffa tekniken på hearty.se

hearty.se kan du skaffa hjärtstartare. Bra att ha som fösta hjälp hemma och på jobbet. Alla borde ha en hjärtstartare hemma. Där kan man gå en hjärt- och lungräddningkurs (hlr). Kom ihåg att inte drabbas av panik om någon i din närhet drabbas – att drabbas av panik hjälper inte den som är i behov av hjälp.

15 Nov 2017