Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Tvätta bilen på vintern

Vintern är på gång. Kyla, slask och asfaltrester kan göra det svårt att få bilen ren på vintern, men det går! Det genom rätt sorts produkter och ett par enkla knep. 

Det är inte så kul att tvätta när frostvinden biter och man vet hur svårt det är att få bilen ren från vintersmutsen. Dock finns det saker du kan göra. Först förbereda bilen inför vintern och kylan. Sedan använda dig av rätt avfettningsmedel samt handtvätta!

Bra knep

Som sagt, se till att förbereda bilen inför vintern. Det kan du göra med att smörja gummilisterna i dörrarna med silikon. Annars är risken stor att dörrarna fryser fast. Ha även i låsolja i dörrlåsen samt fyll på med splarvätska. Ett mycket effektivt sätt för att hålla bilen ren på vintern är att vaxa på hösten. Se även till att välja rätt sorts avfettningsmedel när du ska tvätta bilen. 

Under vintern är det bra att handtvätta bilen med högtryckstvätt eftersom att det oftast ger bättre resultat än maskintvätt.

Glöm inte vinterdäcken

Om du har dubbdäck så har du lov att sätta på dem nu, det har du fått göra sedan den 1 oktober. Friktionsdäck ska sättas på 1 december. Det är lag på att du ska ha vinterdäck på din bil under vinterhalvåret. Se till att se över sommardäcken när du tar av dem, så att de är redo för nästa säsong. 

20 Nov 2019