Hoglandsprodukter

En blogg om den svenska företagsmarknaden och dess produkter

Vikten av att tänka på säkerheten

Har du ett jobb där du jobbar på höga höjder ofta eller är du inom ett yrke där det är risk att det bryter ut en brand? I dag finns det många olika yrken och jobb där man dagligen utsätts för olika risker. Det kan vara en risk att man faller ner, från ett torn eller en lift, eller att svetsen man jobbar med sänder gnistor så att det börjar brinna. Oavsett jobb och yrke, så är det en god idé att alltid tänka på säkerheten först. Det finns säkra utbildningar att gå, som lär ut risker och hur man ska kunna motverka att dessa sker! Dessa säkra utbildningar kan vara inom heta arbeten, fallskydd, säkra lyft, och annat.

Boka in dig på en kurs

Om du jobbar med något där det föreligger olika risker av olika slag, så kan det vara bra att satsa på att gå säkra utbildningar. På Säkra Arbeten hittar du lediga kurstillfällen. Det är EldUpphör som står bakom denna sida. De vill att alla ska ha möjlighet att gå olika kurser och utbildningar med fokus på säkerhet. 

Tänk på säkerheten hela tiden

När du jobbar, så se till att alltid tänka säkert. Det räcker med att du en enda gång inte tar på dig säkerhetsselen till exempel för att det ska ske en olycka om oturen är framme. Riskera inte ditt liv och andras genom att vara oförskiktig, utan tänk alltid på att alltid vara säker!

14 Mar 2018